Donacija kineskih trgovaca borbi protiv Covid-19 u BiH

557
Kina i BiH

Kineski trgovci koji žive i rade u Banjaluci uputili su pismo podrške srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u borbi protiv COVID-19 i donirali 2.000 evra lokalnoj vlasti.


– Vjerujemo da će, pod Vašim i vođstvom Vlade Republike Srpske, pojava virusa korona ubrzo biti stavljena pod kontrolu. Ovom prilikom u ime kineskih trgovaca u Banjaluci doniramo 2.000 evra za borbu na sprečavanju širenja virusa korona – naglasili su kineski trgovci.

U pismu, koje je srpskom članu Predsjedništva danas u Banjaluci uručio ambasador Kine u BiH Đi Ping, kineski trgovci ističu da je Banjaluka njihova druga kuća i da se zajedno sa njenim stanovnicima suočavaju sa borbom protiv virusa korona.

– Želimo Republici Srpskoj brzu pobjedu nad ovim virusom, kao i vječno prijateljstvo naroda dvije zemlje – poručili su kineski trgovci u pismu.

donacija kineskih trgovaca

Novac, koji su donirali kineski trgovci, biće uručen Odjeljenju za intenzivnu njegu Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.