Detalji o naknadama za uništene stanove u Tianjinu

542

Stanari zgrada oštećenih u eksploziji skladišta u Tianjinu mogu svoje stanove prodati savezima za stanogradnju ili će ih vlasti obnoviti besplatno, potvrdila je lokalna uprava za stanove.

Nekoliko državnih tvrtki za stanogradnju u ovom kineskom lučkom gradu se nedavno udružilo u savez kako bi kupovali stanove od vlasnika koji ih žele prodavati. U skupinu je uključena i tvrtka Vanke, graditelj jednog od najuništenijih blokova zgrada.

Uprava za stanove u tianjinškom Binhai novom području su u nedjelju izjavili kako će otkupne cijene biti više od tržišne cijene prije eksplozije ili po istoj cijeni za koju su stanari kupili svoje stanove.

Vlasnici stanova također mogu dobiti naknadu uz novac koji će dobiti od prodaje stanova. Oni koji su stanove tek trebali dobiti mogu tražiti svoje stanove te dobiti naknadu, prenosi uprava.

Kako bi se utvrdila tržišna cijena stanova prije eksplozije i vrijednost oštećenih dobara u tim stanovima, angažirat će se nezavisna agencija uz pristanak vlasnika stanova i uprave za stanove.

Broj mrtvih u eksploziji iznosi 150, a 23 ih se još uvijek smatra nestalima.