Dejvid Bekam u Kini: Posjeta deci u šangajskom vrtiću

475
Dejvid Bekam u Kini

Svetska ikona Dejvid Bekam posetio je u njegovoj prvoj poseti Kini kao Unicefov ambasador dobre volje.


Podrška porodicama migranata

Posetio je decu u vrtiću u Šangaju, pružajući podršku porodicama migranata. Tokom posete, Bekam se priključio deci u njihovoj igri i učenju, i razgovarao sa roditeljima koji su migrirali u Šangaj.

„Kada se deca igraju i uče u bezbednom okruženju, to im daje pozitivno iskustvo potrebno za zdrav razvoj. Kroz rad sa Unicefom sam naučio sam kako deca, posebno migranti, imaju koristi od kvalitetnog obrazovanja u ranom detinjstvu“, rekao je Bekam tokom svoje posete.

Pilot projekat UNICEF-a

Ovaj vrtić je jedan od sedam takve vrste gde Unicef sprovodi pilot projekat koji koristi igru za jačanje samopouzdanja i socijalnih veština kod dece između treće i šeste godine, koja su pogođena migracijom.

„Bilo je sjajno videti ovu decu koja uživaju u šansi da se igraju i uče zajedno. Imaju velike snove i ovo pozitivno rano iskustvo će im pomoći da otkriju svoje neverovatne potencijale u budućnosti“, rekao je Bekam.

Porast migracija širom Kine

Ekonomske reforme Kine i rast su prouzrokovali porast migracija širom zemlje. Procenjuje se da je preko 240 miliona ljudi promenilo mesto boravka u zemlji. Blizu 69 miliona dece su roditelji morali da ostave, a 34 miliona dece je interno raseljeno. Jedno od petoro dece u urbanim sredinama je migrant.