Cui Tiankai: Kina i SAD bi na probleme trebali reagirati suradnjom, a ne sukobima

899
Kineski veleposlanik u SAD-u Cui Tiankai

Kineski veleposlanik u SAD-u Cui Tiankai istaknuo je kako Kina i Sjedinjene Američke Države trebaju uvijek surađivati ​​kada je riječ o suočavanju s izazovima.

“Naučili smo da na teškoće i izazove uvijek treba odgovoriti suradnjom umjesto sukobima ili svađama. Trebali bismo surađivati zajedno u cilju suradnje na obostranu korist, umjesto da smo krivo navođeni hladnoratovskim mentalitetom ili onim da jedna strana dobiva koliko druga izgubi,” istaknuo je Cui pred 500 uzvanika na novogodišnjem prijemu kineskog veleposlanstva u Washingtonu.

Cui je naglasio kako kulturna razmjena može zbližiti stanovnike dviju zemalja te je izrazio nadu da će tradicionalna kineska glazba, pekinška opera, akrobacije i tradicionalne rukotvorine predstavljene na prijemu osvojiti srca gostiju.

Osmogodišnja Hailey i njezina godinu mlađa sestra Ashley bile su veoma sretne kad su od jednog kineskog majstora dobile figuricu tigra izrađenu od šećera.

“Rođena sam u Hong Kongu i znam nešto malo o kineskoj kulturi. Volim dolaziti ovdje,” rekla je Hailey.

Erika Crowell, jedna od uzvanica, istaknula je kako joj je ovo treći put da je došla na jedan ovakav događaj te da svaki puta tu nauči nešto novo o Kini.

Ivanka Trump, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa, također je došla na prijem u pratnji svoje kćeri.

Potrebno je naglasiti kako je ovaj prijem bio jedan od niza tematskih događanja vezanih uz proslavu Kineske nove godine ili Proljetnog festivala u organizaciji diplomatskog predstavništva NR Kine u SAD-u.

U subotu će kineski umjetnici i obrtnici također pokazati svu raskoš svoga talenta u Centru za scenske umjetnosti Kennedy u Washingtonu.