COSCO u Hrvatskoj: Najveći kineski brodar obilježava desetu godišnjicu poslovanja

153

COSCO u Hrvatskoj posluje već deset godina, a tom prigodom COSCO & Dragon Maritime Adria organiziraju proslavu na kojoj će prisustvovati brojni uzvanici, među kojima i predstavnici iz sjedišta u Shanghaiu.


Najveći kineski brodar, treća flota na svijetu po veličini

Najveći kineski brodar COSCO Shipping Lines je državna kineska firma sa sjedištem u Shanghai-u, specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski transport kao i vezane servise. Ukupna flota broji 1.118 brodova s ukupnim kapacitetom od 91,77 milijuna tona nosivosti tereta, kapaciteta 2.21 milijuna TEU-a ili Twenty-foot equivalent unit, što je čini trećom flotom na svijetu po veličini. Jedan TEU iznosi otprilike šest metara dužine.

Prvo mjesto na svijetu po propusnosti kontejnerskih terminala

Zahvaljujući kompletnoj globalnoj mreži, COSCO Shipping je postao jedan od vodećih međunarodnih brendova. Korporacija je investirala u 51 terminal, uključujući preko 47 kontejnerskih terminala diljem svijeta. Godišnja propusnost kontejnerskih terminala iznosi 118,39 milijuna TEU-a, što COSCO stavlja po ovoj kategoriji na prvo mjesto na svijetu. S preko 2,7 milijuna TEU-a kontejnerskog najamnog kapaciteta COSCO je na trećem mjestu svjetskih brodarskih kompanija.

Operacije na 362 brodske linije, povezanost s 289 luka u 90 država i regija

COSCO operira na 362 brodske linije, od kojih su 227 međunarodne. Povezan je s 289 luka u 90 država i regija u svijetu. Poslije transpacifičkih servisa, najprofitabilniji servisi kompanije su oni koji povezuju Aziju i Europu.