Cilj kompanije Huawei je konsolidacija tržišta Latinske Amerike u 2017.

690
Huawei

Iz kineskog telekomunikacijskog giganta Huawei Technologies Co. su izjavili da ove godine polažu nade će konsolidovati tržište Latinske Amerike kao jedno od najbrže rastućih u 2017. godini.

Izjava je došla od čelnika kompanije toko predstavljanja novog smartfona komapnije, Mate 9 u Panama Cityu, prenosi agencija Xinhua.

Johanna Escala, operacijski direktor Huaweija u Panami, izjavila je za Xinhua agenciju da je tokom 2016. godine kompanija Huawei prodala 12 miliona primjeraka svojih smartfona u Južnoj Americi, što je 40 procenata više u odnosu na 2015. godinu.

Samo u Panami taj rast se zadržao na stabilnom godišnjem nivou od 25 posto, što je za Escalu zdrav osnov posebno imajući u vidu ciljeve da kompanija Huawei postane vodeći prodavac na smartfon tržištu te zemlje.

U cilju ispunjenja ove strategije, kompanija Huawei je 2015. godine potpisala sponzorski ugovor sa nacionalnim nogometnim savezom Paname i postala glavni sponzor nacionalno A tima Paname koji se bori za plasman na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. godine u Rusiji. Pored sponzorstva reprezentacije, Huawei je postao i glavni sponzor nacionalne lige Paname.

Ovaj ugovor sa Nogometnim savezom Paname je jedan od više od trideset ugovora tog tipa sa različitim ngometnim savezima i klubovima koje je komapnija Huawei potpisala do sada, a koji uključuju i nogometne divove kao što su A.C. Milan, PSG, Atletico Madrid, Borussia Dortmund i Arsenal.