Chengdu i partneri iz Silicijske doline će izgraditi tehnološki financijski sektor

452
Chengdu silicijska dolina

Partneri iz Silicijske doline i jugozapadni kineski grad Chengdu će u istoimenom gradu zajedno uspostaviti tehnološki financijski centar, u utorak su izjavile vlasti toga grada.

Svečanost potpisivanja ugovora o projektu se u utorak održala u gradu Chengdu, glavnom gradu pokrajine Sichuan. Memorandum su potpisale uprave konzulantske tvrtke Himgroup Holding, udruženja Silicijske doline (Mountain View, Menlo Park i Dublin) i Administrativni odbor visokotehnološke zone Chengdu.

U izgradnju tehnološkog financijskog centra Chengdu-Silicijska dolina će ukupno biti uloženo 30 milijuna američkih dolara. Izgradnja će započeti ove godine.

Novi centar će pojačati suradnju u području umjetne inteligencije (UI), informacijske tehnologije, medicine i financiranja tehnologije između grada Chengdua i Silicijske doline te će također ukorporirati inovativne međunarodne resurse.

Centar će pružiti usluge koje pokrivaju tehnološku transformaciju, financijske usluge i slobodnu trgovinu.

Očekuje se da će centar povećati razmjene između Chengdua i Silicijske doline u obliku kapitala i talentiranog kadra i promovirati globalizaciju malih i srednjih poduzeća.