Čestitke povodom održavanja 19. Nacionalnog kongresa KPK uputili Dragan Čović i Bakir Izetbegović

884
Kina i BiH

Vođe, političke stranke i organizacije iz inozemstva nastavile su iz raznih dijelova svijeta upućivati svoje čestitke 19. Nacionalnom kongresu Komunističke partije NR Kine koji je u svom tijeku.

U svim porukama i čestitkama hvali se partijsko vodstvo kao i društveni te gospodarski razvoj Kine uz njezine doprinose na globalnoj razini. Osim toga, svi oni izražavaju i puno povjerenje da će Partija voditi Kinu prema još većem prosperitetu i napretku. Čestitkama su se pridružili dužnosnici iz BiH.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović, koji je i predsjedatelj Predsjedništva BiH, istaknuo je kako su razvojni koncepti i strategije koje je predstavio i razvio Xi Jinping vodili Kinu prema postajanju važnom silom na globalnoj sceni. Dodao je i kako će BiH i Kina ojačati svoje suradničko partnerstvo nakon 19. Nacionalnog kongresa.

Predsjednik Stranke demokratske akcije i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović naglasio je kako je Partija predstavila dalekosežne reforme koje su rezultirale dosad neviđenim razvojem na domaćem terenu kao i rastućim utjecajem na globalnoj sceni.