Borba protiv COVID-19: Kina upotrebljava velike podatke za zaustavljanje uvezenih slučajeva bolesti

227
borba protiv COVID-19

Kineske imigracijske vlasti su s carinskim i zdravstvenim vlastima podijelile gotovo 200 000 dijelova informacija o ulazu i izlazu te pomogle u pronalasku više od 100 uvezenih slučajeve bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID.19).


Pronalasci čine trećinu ukupnih uvezenih pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19 u Kini, rekao je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji u Pekingu Liu Haitao iz Nacionalne imigracijske uprave.

Nacionalna imigracijska uprava je uspostavila mehanizam za dijeljenje podataka s domaćim i inozemnim zrakoplovnim prijevoznicima kako bi sakupila informacije o dolaznim putnicima radi provođenje karantenskih nastojanja carinskih vlasti, rekao je Liu, dodajući da je spomenuta uprava uspostavila određenja područja za karantenu na kopnenim, pomorskim i zrakoplovnim graničnim prijelazima kako bi provjerila putnike iz zemalja s velikom epidemijom bolesti COVID-19.

Nacionalna imigracijska uprava također svakog dana svaki drugi sat dijeli informacije s vlastima za obuzdavanje epidemije na pokrajinskoj razini kako bi pomogla u suzbijanju epidemije virusa, rekao je Liu.