Bit će poduzete razgranate kineske mjere za održavanje stabilnosti inozemnih investicija i trgovine

177

Kina će raditi na skraćivanju negativnih popisa za inozemne investicije i potaknuti financijske institucije na povećanje zajmova za inozemnu trgovinu radi nošenja s utjecajem epidemije i održavanje stabilnog napretka u inozemnim investicijama i trgovini.


Bit će provedene čvrste pripreme za Kineski sajam uvoza i izvoza (Kantonski sajam) ovog proljeća. O ovome je odlučeno u utorak na izvršnom sastanku državnog vijeća kojim je predsjedao premijer Li Keqiang.

Na sastanku u utorak je također odlučeno da svi povrati izvoznog poreza moraju biti provedeni na vrijeme i bez odgađanja, osim za proizvode koji su energetski intenzivni, zagađuju ili su vezani uz resurse.

Financijske institucije će biti potaknute na povećanje inozemnih trgovinskih zajmove, potpuno provoditi politiku odgode zajmove za glavnicu i kamate i razmatrati daljnju prilagodbu zajmova izdanih manjim tvrtkama duboko pogođenim epidemijom koje još imaju obećavajuće izglede.

Tvrtke za komercijalna osiguranja će biti podržane u omogućavanju kratkoročnih izvoznih kreditnih osiguravateljskih usluga i spuštanju premijskih stopa.