Ambasadorica Kine u BiH Chen Bo u oproštajnom posjetu kod Safeta Softića

438

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić primio je danas u oproštajnu posjeti ambasadoricu Kine u našoj zemlji Chen Bo, kojoj se zahvalio za izuzetan doprinos razvoju odnosa prijateljske Kine i Bosne i Hercegovine i poželio uspjeh u daljem diplomatskom radu.

Ovaj period obilježilo je i dalje jačanje parlamentarne saradnje dvije zemlje i pojačana komunikacija kako između političkih, tako i između privrednih, kulturnih i svih drugih zvaničnika dvije zemlje.

Danas je izraženo posebno zadovoljstvo činjenicom da je tokom perioda u kojem je ambasadorica Bo u našoj zemlji liberaliziran vizni režim između Kine i BiH.

Također, realizirano je više značajnih zajedničkih privrednih projekata koji stvaraju vrlo dobru osnovu da se saradnja naše zemlje i kineskih investitora dalje proširi, a istaknuto je i da uprkos zastoju u realizaciji projekata vezanih za Blok VII i termoelektranu u Banovićima interes za njih još uvijek postoji.

Predsjedavajući Softić je, izražavajući punu podršku ovim razvojnim projektima, istaknuo da će uložiti i lične napore kako bi nove vlasti u Federaciji i Bosni i Hercegovini prepoznale njihov puni značaj.

Radi se, kako je rekao, ne samo o krupnim zahvatima nego i o velikom ohrabrenju i pozivu drugim kineskim investitorima da dolaskom na naše tržište jačaju ekonomsku i i svaku drugu stabilnost BiH – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.