19. Nacionalni kongres KPK: Najznačajnije čestitke iz inozemstva

612
Komunistička partija NR Kine

Strani vođe, političke stranke i organizacije iz cijeloga svijeta uputile su svoje čestitke povodom održavanja 19. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine.

Sve te poruke hvale partijsko vodstvo kao i društveni te gospodarski razvoj uz globalni doprinos Kine odnosno izražavaju povjerenje kako će Partija voditi najmnogoljudniju zemlju svijeta do još većeg napretka i prosperiteta. Među ostalima, čestitike su u Kinu došle i iz Hrvatske.

”Kina će svakako zadržati održivi društveni i gospodarski razvoj, dovršiti misiju gradnje umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu do 2020. te ostvariti kineski san o narodnom preporodu,” istaknula je u svojoj poruci hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Svoju čestitku uputio je i turski predsjednik, ujedno i predsjednik Stranke za pravdu i razvoj Redžep Tajip Erdogan.

”Kongres Komunističke partije Kine označit će prekretnicu koja će svijetu pokazat nepokolebljivost Kine kada je riječ o njezinom razvoju,” istaknuo je Erdogan.

Poruka je pristigla i od predsjednika Venecuele, ujedno i predsjednika Ujedinjene socijalističke partije Nicolasa Madura.

”U procesu izgradnje socijalizma s kineskim karakteristikama, odluke 19. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine pomoći će Kini dovršiti izgradnju umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu te ju pretvoriti u moderniziranu socijalističku državu,” naglasio je.

Čestitke su došle i iz Mjanmara.

”Mi iskreno očekujemo velika postignuća Komunističke partije Kine u izgradnji svih područja kao što su gospodarstvo, politika, kultura, društvo i ekološka civilizacija,” istaknuo je izvršni odbor tamošnje Nacionalne lige za demokraciju.